Monday, November 26, 2007

Veel filme

Soome huumor on veider:) Olen vaadanud vahepeal kaks soome filmi ja pean ütlema, et need olid väga head. Soomlastel on väga, ma ei teagi, kuidas täpselt kirjeldada, põhjamaine huumor. Veidike teistsugune kui eestlastel, aga mitte üldse halvem..

Esimene film, mida vaatasin, kandis pealkirja "Kukkia ja sidontaa" (Flowers and Binding). Ehk siis "Small town butchers and florists grow tired of local sausage factory owner. They want to teach him a lesson but things get out of hand." Märsõnadeks vorstivabrik, kohalik playboy, ohtralt lonkerot, mõrv ja kõike seda amatöörgrupi esituses, mis tähendab, et film on suhteleliselt üles ehitatud improvisatsioonile. Tükk aega pole niimoodi naernud:)

Teine film oli "Helmiä ja sikoja" (inglise keeles Pearls and Pigs). Kes on näinud filmi "Little Miss Sunshine" ja kellele too film meeldis, siis soovitan soojalt. Selle filmi märksõnadeks on neli venda, üks väike tüdruk, karaoke, kohalik maffia. Ühesõnaga, täielikult kreisi seltskond ja palju absurdseid olukordi.

Tuleval nädalal on plaanis vaadata veel kaht Soome filmi, kuna siin on kinodes mingisugune festival, kus kohalikke filme näidatakse ingliskeelsete subtiitritega. Eks näis, mis need endast kujutavad.

Muidu olen terve selle nädalavahetuse veetnud "Heroes"it vaadates. Kahe päevaga terve esimene hooaeg:) Kreisi fann. Njah, tegelt peaks hoopis muid asju tegema, aga ei saa ju pooleli jätta vaatamist, kui terve hooaeg on olemas ja põnev ka veel. Nüüd pean ootama, millal järgmised osad kohale jõuavad.

Veel niipalju, et Eestisse tulen arvatavasti 19. dets, kuupäevas võib veel muutusi tulla, aga umbes selles kandis. Siis saab kodus mõnda aega puhata, nautida jõuluroogi ja näha kõiki sõpru, kes maailma eri paigust koju tulevad. Tore:)

Järgmine nädalavahetus tulevad Kadri ja Kätu siia, ei jõua ära oodata. Juba on teada, et siin ühikas on reedel vene pidu, niiet pange vaim valmis:)

Kuulmiseni..

No comments: